Tandenpoetsen bij katten
In het kader van de maand van het gebit (februari) brengt dierengebit.nl het gebit van honden en katten meer onder de aandacht. Naar hun mening werd er eigenlijk te veel aandacht aan honden besteed en zij hebben daarom het initiatief genomen om het tandenpoetsen bij katten beter uit te werken.
Dierengebit.nl heeft de tandenpoetspagina’s op de dierengebitsite uitgebreid. Ze adviseren om te poetsen en laten zelfs met een filmpje zien hoe je kunt poetsen. Als advies geven ze om een gaasje te gebruiken, dit wordt beter geaccepteerd dan het poetsen met een tandenborstel. Indien het poetsen niet lukt zijn er zelfs speciale tandenpoetsbrokken om de kat het gebit schoon te houden.
Zie deze link en de pagina’s daarna.
Het is belangrijk dat het gebit in de gaten wordt gehouden door de eigenaar, zeker bij maine coons, noorse boskatten en oosterse katten waarbij er vaak en veel problemen voorkomen. Deze hadden in veel gevallen door tandenpoetsen voorkomen kunnen worden.
Bron: www.dierengebit.nl
Meest recente artikelen

Hulp voor dieren uit Oekraïne
De vreselijke oorlog in Oekraïne begint een ramp te worden van ongekende omvang. Voor mens, maar ook voor dier. U kunt helpen: heeft u transportmandjes, kattenbedjes, diervoeder, kattenspeeltjes, etc. over, dan zou het fantastisch zijn als u deze wil doneren.

Melk, is dat goed voor katten?
Katten die dolgelukkig melk van een schoteltje drinken, dit is het beeld dat vaak in tekenfilms te zien is. Maar is melk wel zo goed voor je kat?

NewScientist: “Chileense wilde katten ter grootte van kittens dreigen uit te sterven”
Een van ’s werelds kleinste en schattigste wilde katten staat op uitsterven – en dat terwijl hij veerkrachtiger is dan vergelijkbare diersoorten.

Waarom katten van kattenkruid houden
Kattenkruid of catnip is een goedje dat het gedrag van katten beïnvloedt, maar hoe werkt het?

Waar komt Werelddierendag vandaan?
4 oktober is Werelddierendag. Hierbij frissen wij uw geheugen op met de geschiedenis van deze traditionele dag.

Huisdier als impulsaankoop
Dagelijks verwisselen duizenden dieren via internet van eigenaar. Met name de probleemgevallen gaan vaak van hand tot hand om uiteindelijk bij het asiel te belanden.